Bank og Rau, 16-04-15

Om Bank & Rau
Et kunstnerisk samarbejde siden 1999.
Vi arbejder for en kunst der kan rumme mennesket, bogstavelig talt.
Vi søger efter produktionsmetoder, hvor vi gennem vores hænders dialog med et materiale, fremstiller værker i fællesskab. Vi lader os inspirere at materialer og teknikker der historisk har haft en anvendelse i menneskers hverdag, i forskellige kulturer gennem tiderne.
I en tid hvor vi omgiver os med højteknologiske produkter, der gemmer deres teknik og funktionalitet bag polererede overflader, ønsker vi at arbejde med elementære tydelige konstruktioner. Motivet er ikke en nostalgisk modstand mod videnskabelige fremskridt og den teknologiske udvikling, men derimod en fascination af kroppen som materiale og dennes tilstedeværelse i en verden af materiale.
I duoen placerer vi os side om side og deler skabelsesprocessen. Værkerne arbejdes frem snarere end diskuteres. Vi lærer af hinandens ageren i en undersøgende omgang med materialer. Vi er interesserede i at fjerne os fra projektorienterede værker der affyres mod en punchline. Vi ønsker at være opdagelsesrejsende i den fysiske verdens taktilitet og at vores værker skal sende rejseberetninger hjem til publikum. Vi arbejder på at få kunsten ud af den hvide kube. Vi tror på praktisk-eksperimentel kunst der udspringer af egen erfaring, af kroppens tænkning, af sansning og erkendelse. Vi ønsker at nå et kompetent publikum inde og uden for kunstens mure.