Camilla Rasborg, 15-05-14

Uddannet fra Det Jyske Kunstakademi i 2002 og er medstifter af Udstillingsstedet Sydhavn Station i København. Modtog Statens Kunstfonds 3-årige Arbejdslegat i 2012.

Mine værker har afsæt i den nære hverdag omkring mig. Jeg er interesseret i hvordan virkeligheden ser ud for mig og gennem værker udtrykke den uoverensstemmelse, der kan ligge i min omgang med virkeligheden. Senest har værkerne kredset om emner som fremmedgørelse, isolation og eskapisme.

Man kan sige at jeg med værkerne forsøger at strække hverdagens banale konkretiteter og bevæge mig ud i et mere forestillet scenarie. Ofte søger jeg at indkapsle det forhåndenværendes potentiale og være inkluderende for ting der ligger i periferien af tilværelsen og ikke er effektive.

Fysisk er værkerne karakteriseret ved forskydninger, overlap og sammenstød af perceptionel, tids- og skalamæssig karakter. Med værkerne tager jeg for eksempel udgangspunkt i en utilstrækkelighed eller fejl, men ophæver den ved at tydeliggøre den. Det er værker der på den ene og anden måde piller ved sin egen overflade og næsten altid har et element af selvopløsning i sig og en transformation til noget andet.

Jeg arbejder ikke ud fra en overordnet metode og mine værker er samlet set kendetegnet ved et meget varieret brug af materiale, digitale og manuelle greb, samt en vekslen i to- og tredimensionelle udtryk inden for fotografi, skulptur, fundne objekter, installation, tekst og tegning.