Nat Bloch Gregersen, 17-10-19

Nat Bloch Gregersen arbejder med installation, skulptur, lys, lyd, tekst og performative oplæsninger. Spændingsfeltet mellem det figurative og abstrakte udforskes gennem værkernes fysikalitet. Forholdet mellem menneske og natur tematiseres ved at iscenesætte og afprøve grænserne mellem individet og omverdenen. Gennem en tværmedial praksis aktiverer og udfordrer Bloch Gregersen manifestationen af ord og billede, og objekters interferens gennem overflader og iboende potentialer.

Neonværkerne i serien Light techniques arbejder med forskydninger, som opstår i oversættelsen fra en todimensional stregtegning til det tredimensionelle neon. Værkerne opererer med et tegnsystem i feltet mellem neonmedie og det abstrakte motiv, som har et tydeligt afsæt i kropslig forhandling af tegningen. Både motiv og mediets teknik indgår i helhedsindtrykket i rummet, hvor positive og negative rum sættes aktivt i spil.

Nat Bloch Gregersen (f. 1986, DK) baseret i København. Uddannet ved Det Jyske Kunstakademi (DK), Kyoto University of Art and Design (JP) og Forfatterstudium 1 ved UiT Norges Arktiske Universitet (NO). I 2017 modtog hun Bikubenfondens etårige Atelierlegat. Bloch Gregersen er repræsenteret af Alice Folker Gallery og har tidligere udstillet på Kunsthal Aarhus (DK), Gether Contemporary (DK) og Antenna Media Gallery (JP) samt lavet oplæsninger i Danmark, Norge og Japan. Bloch Gregersen er blandt de otte kunstnere udvalgt til at repræsentere Danmark på den internationale biennale for ung samtidskunst - JCE Biennalen 2019/21.