Fotografi - Foto I og II

Vi har gjort Foto II, et koncentreret fortsætterhold i efteråret, til et fast tilbud. Læs mere i undermenuen!
Foto I, grundholdet, kan du læse om nedenfor, sammen med det som er fælles for de to hold.

 

Hvor kan vi hjælpe dig hen?
Du kan bruge Fotografi til at forberede dig til optagelse på kunstakademier i Danmark og udlandet. Du er også velkommen, hvis du søger ind på andre fotouddannelser i Danmark eller udlandet.  Du får vejledning i at sammensætte din ansøgning eller portefolio, og deadlines for de forskellige ansøgninger i foråret er integreret i undervisningsplanen. Vi forventer af dig, at du interesserer dig for billedkunst, brænder for at fotografere, er videbegærlig og interesseret, og har en god portion arbejdsdisciplin.

Fotografi er kunst.
Fotoundervisningen på Vera tager udgangspunkt i fotografi som billedkunst. I samtidskunsten bruges fotografiet i et udvidet felt, og det kan i dag både være billeder på papir, projektioner, video, installationer eller skulpturelle objekter.

På Foto I eksperimenter du med det fotografiske udtryk med henblik på at udvikle et selvstændigt billedkunstnerisk sprog.  Du bliver introduceret til nutidige genrer som konceptuelt fotografi og iscenesat fotografi, men kommer også til at arbejde med udgangspunkt i mere klassiske genrer som portræt og landskabsfotografi. Du får får individuel feed-back og vejledning af de to faste lærere, der begge er uddannede billedkunstnere med fotografiet som speciale. Vi har selvfølgelig også gruppegennemgange og fælles diskussioner om værkerne.

Op på væggen, ud i rummet
Du får mange muligheder for at vise dine værker til et større publikum. I juni deltager forårsholdet i Copenhagen Photo Festival, en stor festival for internationalt samtidsfotografi. Fotoholdene udstiller på skolens to fælles udstillinger, og skolens udstillingsrum 'projektrum VERA' på Åboulevarden, bliver brugt til hold-, gruppe- eller soloudstillinger.

Fingrene i kemi og pixels
Vi arbejder med billedredigering i Adobe Photoshop, men vi har også - som et af de få steder i København - et veludstyret mørkekammer. Det er muligt at kombinere analogt fotografi med digital billedbearbejdning, da vi råder over en professionel negativscanner.  Vi har en fotoprinter der kan printe op til A2-størrelse, større prints får vi lavet ude i byen til en fordelagtig pris på Værksted for Fotografi. Du skal have dit eget kamera, digitalt eller analogt, og formatet kan være alt fra 35 mm til mellemformat 6x6 eller 6x7.


Hvor kommer det fra?
Den teoretiske del af kurset er baseret på emner som komposition, kunstteori og kunsthistorie samt introduktion til specifikke billedkunstnere og fotografer. Den tekniske del på Foto I inkluderer analogt og digitalt fotografi, og er organiseret som en række praktiske workshops, der tager afsæt i emner som kamerafunktioner, mørkekammerteknik, studielys og naturligt lys, digital redigering og manipulation i Photoshop. 

Fotografi i Europa - pak kufferten!
Hvert hold rejser til en europæisk storby, hvor hvor vi dels ser på kunst og dels arbejder med et fotoprojekt. Turen i efteråret 2018 går til Madrid, hvor der er en stor fotofestival.

På Foto I er studierejsen en del af kurset. Hvis du går på Foto II, kan du melde dig særskilt til rejsen for en pris af 2.000 kr. Tidligere har fotoholdene været i Lissabon, Helsinki, Wien, Amsterdam, Istanbul og Venedig.

Pris og tilmelding