Gå til hovedindhold

Inside my body is water  Inside my body are mountains  -  7. dec. kl. 17

Inside my body is water Inside my body are mountains - 7. dec. kl. 17

BARBARA AMALIE SKOVMAND THOMSEN
Inside my body is water
Inside my body are mountains

Fernisering torsdag den 7. december 2017 kl. 17.00 - 20.00
Udstillingen er åben:
8. december 13.00 - 18.00 med digtoplæsning kl. 17.00
9. og 10. december fra kl. 13.00 - 17.00

Soloudstillingen Inside my body is water Inside my body are mountains rummer video, fotografi, skulptur og digte med og om en appetitlig natur.

Igennem en årrække har Barbara Amalie Skovmand Thomsen eksperimenteret med at mediere en hypersanselig oplevelse af natur gennem spiselige materialer. Den intime oplevelse af at sanse gennem mund og hænder og den kropslige oplevelse af gelé, dej, salt, sukker og honning sammenkobles med den monumentale oplevelse af landskaber og natur. De spiselige materialer er grundsubstansen i nye landskaber og i en anden form for natur. Skalaforhold forstyrres, mikro bliver til makro – en gelérand til en bjergkæde.

I denne udstilling er landskaber af bjerge og sand i fokus. De er både genstand for rejser ud i naturen og rejser ind i et menneskes egen natur.

På udstillingstedets øverste etage er Barbara som en opdagelsesrejsende rejst ud i verden for at møde solopgangen og solnedgangen. På en direkte erfaret måde undersøger hun, hvad den dragende sol betyder for hende.

Etagen huser sandbanker af dej, der bevæger sig bølgende i uendeligt langsomme bevægelser, mens solen hastigt bevæger sig op og ned på en pastelfarvet himmel. Naturen er levende, naturen er appetitlig. Pendanten til dette værk er videoen i udstillingsstedets kælder, hvor sortglinsende skælvende bjerge af gelé kælver en bjergtop inden tågen kommer. Videoen fylder kælderen op med sine rystelser og det voldsomme soundtrack skabt af Niels Eriksen.

Oppe på øverste etage er digtsamlingen Hav i anden rytme også at finde. Digtene rummer oceaner, bjerge, dale og forskydninger mellem indre tilstande og ydre tilstande. Natur besøges og indoptages. I digtsamlingen får naturen agens som et menneske. Naturen kan føle. Den er levende. Naturen mærkes og naturen mærker. Det skjulte skælver stærkest.

Barbara Amalie Skovmand Thomsen (født i 1980 i Haderslev) uddannet fra Fine Arts på Sandberg Institute (2011) og Gerrit Rietveld Academie (2009), begge i Amsterdam. For nyligt har Barbara udstillet på Street Art Museum i Skt. Petersborg (september 2017). Seneste residency var på San Cataldo (oktober 2016). Barbara har i Danmark blandt andet udstillet på Third Space, New Shelter Plan og performet på Orø-døgnene og Mayhem. I Island har hun udstillet på Harbinger Project Space og performet på Reykjavik Arts Festival, i Barcelona hos Blueproject Foundation og i Amsterdam hos RONGWRONG, Jeanine Hofland, W139, FATFORM, De Service Garage m.m.


En særlig tak for hjælp med fotografiserien ‘Sun rises and sun sets’ til Toke Brorson Odin.
Udstillingen er støttet af Københavns Kommunes Billedkunstudvalg.