Gå til hovedindhold

Mountain Moving Day - Maj Horn

Mountain Moving Day - Maj Horn

Mountain Moving Day  - Om at flytte bjerge i København

Søndag eftermiddag d. 22. marts 2015 afholdtes Mountain Moving Day: København.
En performance/event der startede i projektrum VERA og ledte 30-40 publikummer på en vandring gennem Nørrebro for til sidst at slutte på et bjerg.

Eventen er kunstner Maj Horns fortolkning af den internationale forankrede Mountain Moving Day - en ceremoni skabt af den Amerikanske performancekunstner Senga Nengudi. I sin personlige fortolkning af ceremonien tager Horn afsæt i stenen som et af jordens basale grundmaterialer og i Københavns omgivelser.
Under første del af eventen vil deltagerne blive præsenteret for fotografier, tekst og sten i projektrum VERA. Ved lyden af en gong-gong vil en fælles vandring begynde. Vandringen vil blive ledt igennem Nørrebro af trommemusik og ende på toppen af Københavns svar på et bjerg. På bjerget vil en række ritualer som inkluderer sang og vand blive udført.

Ceremonien er inspireret af digtet Mountain Moving Day, skrevet af den legendariske Japanske poet Yosano Akiko i 1911:
The day the mountains move has come.
I speak, but no one believes me.
For a time the mountains have been asleep.
But long ago they all danced with fire
It doesn't matter if you don't believe this,
my friends, as long as you believe:
All the sleeping women
are now awake and moving.

Mountain Moving Day er siden år 2000 blevet afholdt den tredje weekend i marts, af både private og i offentligt regi, både i og udenfor kunstscenen. Det er første gang at Mountain Moving Day afholdes i København som et offentligt event. Alle er velkomme til at deltage, det er gratis og kræver ikke tilmelding.

Der var musik ved: Nora Fuchs, Ingibjörg Skúladóttir og Line Pilegaard.

www.majhorn.dk / www.mountainmovingday.org. Maj Horn (f. 1987) bor, arbejder og vandrer i København. Hun arbejder med steder, mennesker og historier, ofte i tværfaglige samarbejder. Hun er uddannet fra Det Fynske Kunstakademi i 2014. Kontakt: majhorn@msn.com / Tlf.: 2682 8707

VERA skole for kunst & design  •  Struenseegade 9, 1. th.  •  2200 København N  •  Tlf. (+45) 35 39 20 09  •      •  adm@veraskole.dk

VERA skole for kunst & designStruenseegade 9, 1. th.2200 København NTlf. (+45) 35 39 20 09

    •  adm@veraskole.dk