VALLEY OF WHINING LOSERS - 23. juni kl. 17

VALLEY OF WHINING LOSERS - En udstilling af Louise Bech Pedersen

Fernisering torsdag d. 23 juni kl. 17.00 - 21.30

Dalen ligger hen i landskabelig idyl og man skulle tro dens beboere lykkelige, situationen er dog en helt anden. I dalen er tiden er sat på hold og al foretagsomheden udmunder i nyttesløs katatoni.

Gennem en række papirværker præsenterer LBP os for et broget persongalleri af figurer og karakterer der på den ene eller anden måde er fastlåste i stagnation og afmagt, ude af stand til forandring og evnen til at vende deres egen skæbne. Trods den overliggende tone af alvor, er humoren - kulsort - det gennemsyrende element i udstillingen.

Valley of Whining Losers tager udgangspunkt i de grundliggende livsvilkår, vi som menneske er underlagt, og individets kamp for at omgå disse og dets mange faldgruber.

I udstillingen behandler LBP temaer som uindfriede drømme, skuffelsen over livets nederlag, den manglende selvrealisering og angsten for at mislykkes og sætter fokus på konsekvensen deraf - den utilpassethed og fremmedgørelse, der på én og samme tid placerer individet i en samfundsmæssig kontekst, men også stiller denne udenfor på side -eller bundlinjen.

Den nedadgående menneskelige spiral og outsideren er velkendte temaer i LBPs motivverden der centrerer sig om tegningen og maleriet. De narrative figurative billedværker indeholder mange lag og referencer udtrykt i et naivt, til tider grotesk og absurd billedsprog. Kernen i LBPs arbejde er den rå blyantstegning, der sammen med papirets taktile skrøbelighed, besidder et nøgent og ærligt udtryk og tilføjer værkerne en ekstra kant af umiddelbarhed samt forgængelighed. Hendes temaer og motiver kredser omkring eksistens og naturen og menneskets forholden sig til begge grundvilkår. 

Åbent torsdag - søndag kl. 13.00 - 18.00
Udstillingen løber fra d. 23 juni til og med søndag d. 3 juli
 

Alle udstillinger