Gå til hovedindhold

Copenhagen photofestival 2019

Foto II deltog i Copenhagen Photo Festival med en udstilling  projektrum VERA. Vi inviterede kunstkritiker Louise Weile til at se udstillingen. Læs hendes anmeldelse herunder:

"City Fragments" af Nicoline Sonasson
"City Fragments" af Nicoline Sonasson

AT TEGNE MED LYS
Copenhagen Photo Festival er i fuld gang, og nogle af de spirende talenter kan netop nuopleves på projektrum VERA på Vesterbro. Som en del af Copenhagen Photo Festival udstiller fem fotografi-studerende fra daghøjskolen VERA deres afgangsprojekter under titlen ”Come in Sight”. 

Videoprojektion som en omvendt solnedgang, installation af svævende kruseduller, en fotografisk miniature-by af brosten, store tidløse pinhole-fotografier og David Lynch-agtige senarier hvor lyset har en ætsende effekt. Ordet fotografi betyder at tegne med lys og det må man sige at de fem unge kunstnere gør – på hver deres måde. ”Come in sight” viser at fotografi er meget mere end et billede på papir.  

Astrid Schack har skabt vidtrækkende drømmesyn af dragende, faretruende og mystiske landskaber. Bevæbnet med et hjemmelavet pinhole-kamera af en tændstikæske og en filmrulle tager hun os med ud over prærien med værket ”Vilde Vesten”. Med ”Venusbjerget” lokker hun os op i bjergene, hvorfra vi aldrig vender tilbage.   

Laura Landbos farvefotografier med titlen ”Brud” emmer af fravær. På et af fotografierne ses ansigtet af en kvinde med langt hår. Asigtet er som ætset væk af lys og kun et genfærd står tilbage. Bagved lyser en mørkelilla himmel. Med hendes billedserie skaber hun en mystisk og syret stemning – som var man vidne til et kultisk ritual.

Nikoline Sonasson har via flydende foto-emulsion brugt brosten som lærred og har skabt ”City Fragments”, hvor smukke rustikke minibygninger står side om side og tilsammen danner en poetisk lille by, hvor husfacaderne kommer til at ligne antikke ruiner.

Malene Birkholm Marchers rispapirlamper strækker sig gennem rummet som en skyggeguirlande. De svæver i luften og tegner legesyge kruseduller på loft og vægge. 

Bevæger man sig ned i udstillingens kælderrum bliver man omsluttet af Maria Lindeblads videoinstallationer med titlerne ”Orosmoln (stormskyer)” og ”Karma”. I en videoprojektion lyser en vuggende havoverflade - som var den lavet af kobber eller guld. På rummets bagvæg sitrer en lysstribe af det glødende hav - som det lys solen danner på havet når den står op og går ned. 

Lad dig overvælde af lyset når de fem unge fotokunstnere tegner fotokunstens fremtid. Frem til d. 16. juni kan udstilling ”Come in Sight” opleves på projektrum VERA, Åboulevarden 9C, 1635 København V.

VERA skole for kunst & design  •  Struenseegade 9, 1. th.  •  2200 København N  •  Tlf. (+45) 35 39 20 09  •      •  adm@veraskole.dk

VERA skole for kunst & designStruenseegade 9, 1. th.2200 København NTlf. (+45) 35 39 20 09

    •  adm@veraskole.dk