Gå til hovedindhold
 

Anna Walther

Anna Walther.

OBS: Foredraget holdes kl. 13.00.

Anna Walther er uddannet fra Det Fynske Kunstakademi i 2017 og Royal Institute of Art Stockholm 2015/2016 .

Anna Walthers praksis består af egen værkproduktion og selvorganiserede kuratoriske samarbejder. En vekselvirkning mellem det feminine og poetiske, det ekspressive og ulydige. Med udgangspunkt i skulptur og udvidet maleri formår hun at skabe værker der både virker dragende og foruroligende på samme tid. Med humoren som wing-woman tager hun pulsen på samtiden og kaster sit kritiske blik på tematikker såsom klima, forbrugerisme, internettetkultur, køn og kropslig erfaring.

Et særligt kendetegn i hendes praksis er at der ofte integreres performative benspænd. Materialer indsamles ude i virkeligheden, hvor der ofte gåes til grænsen for at kunne realisere værket. Alt fra kyllingeknogler indsamlet fra andres måltider på KFC restauranter, til vægkunsten der er blevet stjålet jobcentret. Anna Walthers kunstnerskab er utilpasset krop med mange arme, der i evig bevægelse, er ude for at indtage nye kunstneriske territorier. Der tager afsæt i det levede liv, der med sin konceptuelle vildskab, udfordre rummet mellem beskueren og værket.

Fra 2015-2019 har hun fungeret som den ene del af kurator duoen Walther&Langgaard. Sammen med billedkunstner Anne Langgaard har W&L fokuseret på at skabe gruppeudstillinger til fordel for kvindelige kunstneres synlighed på den danske kunstscene. Gennem en ca 70/30 kuratering har de indtaget off-spaces rundt omkring i byrummet, hvis formål har været at skabe mulighed for nye møder og samarbejder på tværs af generationer, mellem outsiders, upcomings og etablerede billedkunstnere. W&L har lavet et væld af udstillingsformater, og har blandt andet lavet en udstilling på et nedlagt bodega, i en lokal-legendarisk frisørsalon på Nørrebro, og organiseret en life-streamet interaktiv julefrokost med tyve spisende gæster, hvor kunsten var installeret mellem julepynten, og pakkelegs performances og me-too julefælles sang gik op i en højere enhed.

Kunstneren på Instagram