Gå til hovedindhold

Billedkunst A & B

Akademiforberedende
De to billedkunstlinjer henvender sig til dig, der har planer om at søge optagelse på et kunstakademi, tage en uddannelse i kunsthistorie, eller noget lignende hvor arbejdet med nutidig billedkunst er i fokus.

Hvad kræves der?
Det vigtigste er at du interesserer dig for nutidig billedkunst, og har lyst til at diskutere billedkunst og dit eget arbejde. På Billedkunst A behøver du ikke at have forudgående billedkunstnerisk erfaring. Billedkunst B er et fortsætterhold, og her kræves det, at du allerede har gået på billedkunst A eller et andet billedkunstnerisk kursus. Læs mere her: Billedkunst A  /  Billedkunst B.

Performance, Morten Underbjerg, afslutningsudstilling 2017
Performance, Morten Underbjerg, afslutningsudstilling 2017

Kombinationer
Du kan tage et enkelt kursusforløb, men hvis du har mulighed for det, anbefaler vi at du tager to semestre i træk, med start på Billedkunst A og fortsættelse på Billedkunst B. Det er også muligt at starte på Billedkunst B og fortsætte på holdet det følgende semester. Kurserne varer et semester på 18 - 20 uger. 

Studierejser
Vi tager til storbyer i Europa, hvor der er mulighed for at se samtidskunst. Det kan fx være til kunstfestivaler og biennaler som i Venedig, Kassel, Istanbul, Glasgow eller Liverpool. De sæsoner, hvor der ikke er en aktuel biennale, tager vi til byer med et aktivt kunstmiljø, og gode udstillinger. Det kan fx være Madrid, London, Wien eller Berlin.  

Billedkunstholdene på Venedigbiennalen 2017
Billedkunstholdene på Venedigbiennalen

Udstillinger
Holdene laver udstillinger i skolens galleri, projektrum VERA, på Åboulevarden 9C. Desuden holder vi en åbent-hus-udstilling midtvejs i forløbet, og kurset afsluttes med en stor udstilling sammen med skolens andre linjer. Se billeder fra forårets elevudstillinger her.

Optagelsessamtale
Når du har tilmeldt dig, vil vi gerne have en samtale med dig, så vi gensidigt kan afklare om kurset er det rigtige for dig.  Ring eller skriv til skolen og aftal en tid. Hvis du ikke har mulighed for at komme fysisk, kan vi evt. i stedet have en dialog om optagelse via mail eller telefon. Tilmeldingen er først endeligt gældende efter samtalen og indbetaling af depositum.

NB: Vores billedkunstlinjer egner sig ikke som forberedelse til optagelse på arkitekt- eller designskoler, her skal du vælge Veras arkitektur- og designlinjer.

Udtalelser fra tidligere elever: 
Anna Walther, billedkunstner uddannet på det Fynske Kunstakademi og det Kungliga Akademien för de fria konsterna i Stockholm:
VERA har været et af de vigtiste nedslag i mit liv. Både menneskeligt og kunstnerisk. På billedkunstholdet er jeg blevet taget seriøst, mødt i øjenhøjde og blevet udfordret på mine kunstneriske idéer. Billedkunstholdet rustede mig til kunstakademiet, ved at give mig faglig seriøs kritik, plads til arbejde selvstændigt og udvikle mit kunstneriske sprog. Skolen er unik i sin form, og jeg kan kun anbefale andre unge med spirende kunstnerdrømme om at søge VERA. Her bliver du ikke holdt i hånden, men guided gennem de processer og udfordringer du står i. På VERA bliver du set og anerkendt for det enkeltstående individ du er, og ikke formet efter en forudgående idé om hvad det vil sige at være billedkunstner eller for at komme videre i uddannelsessystemet. Gæstelærere og eksterne kuratorer:
Kristoffer ØrumFerdinand Ahm KraghAnne Skole OvergårdChristian VindMarie Kjølbæk IversenYvette BrackmanJ&KJesper CarlsenAndreas SchulenburgRasmus LutkenRasmus DanøJacob BorgesMarie DufresneMajken BentTorben RibeLars Worm, Heidi Hove, Sonja Lillebæk Christensen