Gå til hovedindhold

Beklædningsdesign

Hvor kan vi hjælpe dig hen?
Kurset forbereder til optagelse på de videregående uddannelser indenfor beklædningsdesign. Vi har hvert år mange kursister, der bliver optaget på designskolerne i København og Kolding, på designteknologuddannelserne, tekstilformidleruddannelsen og designskoler i udlandet. I forårssæsonen er de forskellige optagelsesprøver integreret i undervisningsplanen og deltagere på efterårsholdet har mulighed for at deltage i et vejledningsforløb omkring optagelse i det følgende forår.

piger

Undervisningen
Designprocessen er omdrejningspunktet for undervisningen. Igennem forskellige projekter lærer du processens faser: inspiration og idéudvikling, udarbejdning af moodboards, eksperimenter med materialer, teknikker, farve og form samt kollektionsopbygning og tilskæring/opsyning. Vi underviser i Adobe Illustrator, modetegning/illustration, croquis, mixed-media teknikker, syteknik og tilskæring. Den teoretiske undervisning indeholder mode/stilhistorie, kultur, æstetik, funktion, trendanalyse og materialelære. Vi lægger op til diskussioner med kritisk fokus på emner som bæredygtighed, designproduktion og internationalisering.

Studietur
Som regel går turen til Paris hvor vi fx besøger Yves Saint Laurent's Studio, kigger på samtidskunst, studerer dragthistorie på Musee Galliera, og går i modebutikker og ser det sidste nye.

Beklædning

Undervisere
Lone Mosgaard
, Designer, uddannet fra Designskolen Kolding, Linien for Beklædningsdesign. Efterfølgende har Lone arbejdet i længere perioder i Japan, Hawaii og Indien som designer.  Udover at undervise arbejder Lone som designer og projektkoordinator hos JMH-Tegnestue i Holte, hvor hun designer beklædning, møbler, lamper og tekstile print.

Rikke Holm Tjagvad, håndarbejdslærer, tekstilhåndværker, Hellerup Textilseminarium. Rikke har en bred formidlingsbaggrund dels fra andre design- og højskoler og dels fra reklamebranchen. Sideløbende arbejder Rikke som konstruktør og produktionsassistent for forskellige virksomheder og designere.

Desuden gæstelærere som:
Stina Resting  Nikoline Liv Andersen Iben Høi Lene Hald Isabel Berglund ,  Anne Sofie Madsen 


Skjorte


Udtalelser fra tidligere elever: 
Sofia Munck, BA studerende på KADK:
Da jeg startede på VERAs Beklædningshold i januar i år, havde jeg ingen anelse om, hvad jeg ville med mit liv. Jeg fandt et sted, hvor jeg glædede mig til at møde op om morgenen sammen med de dejligste mennesker, der delte samme interesse som mig. Nu går jeg på tekstil- og beklædningsdesign på KADK, efter at være blevet hjulpet gennem ansøgningsforløbet i foråret. Det er sådan noget, som VERA kan. Give en livsvigtige bekendtskaber og dreje ens liv i en overraskende, spændende retning, man ikke selv er i stand til at se eller realisere.

Victor Kring, BA studerende på KADK:
Min tid på VERA har været fuldstændig uvurderlig – både for mit valg af uddannelse som mit kreative netværk. Ikke nok med at de fantastiske undervisere har støttet mig i mit valg af uddannelse, har de ligeledes guidet og vejledt mig til at søge ind på skoler, hvor jeg så det som umuligt at komme ind før jeg startede på skolen. De fysiske rammer på skolen skaber et fantastisk frirum for fordybelse, der bliver fulgt til dørs af undervisernes kurser i metoder og værktøjer, jeg stadig bruger den dag i dag. 

Nana Øager, BA studerende på Mode og Tekstil, Kolding Designskole
Vera gav mig værktøjerne, jeg havde brug for til at lave optagelsesprøven på designskolen. Uden disse værktøjer havde jeg ikke vidst, hvordan jeg skulle have grebet det an. Tak!

Pris og tilmelding

Undervisere
Billeder
Croquis