Gå til hovedindhold

Arkitektur & Design

På Arkitektur & Designlinien møder du en flok ligesindede, der også brænder for formgiving og rumlige forløb - for processen og resultatet.  Det er et grundkursus hvor det eneste vi forventer er nysgerrighed og engagement. Opgaverne spænder bredt i skala og kan være både konkrete og abstrakte. Du kan bruge kurset som målrettet forberedelse til videre uddannelse, eller til at afprøve din interesse for faget.

Hvad handler det om?
Kurset lægger stor vægt på processen: idégenerering, research, idéudvikling, mellemgennemgang, konkretisering og præsentation er trin vi altid følger, idet de gør dig i stand til at håndtere kreative udfordinger, store som små. 

Værktøjerne vi benytter er analoge: Vi tegner i hånden, og skitsen og modellen er hele grundlaget for alle vores opgaver. Dette flettes sammen med digitale workshops i Adobe Illustrator og Photoshop som en del af nogle af opgaverne. Formidling udgør vores fælles platform - kommunikationen af dit projekt er en essentiel del af faget. Derfor bruger vi god tid på fremlæggelser, kritik og diskussion af resultater og processer. 

Udover opgaveforløbene, som varierer i længde, omfatter forløbet også bl.a croquistegning, arkitektur- og designoplæg, udstillingsbesøg samt studietur. Studieturen har fx. gået til Venedig, Milano, Amsterdam, London, Glasgow eller Stockholm. 

VERA, kunstskole København

Forår 
Forårsholdet på A&D er altid præget af travlhed og spænding rundt omkring hjemmeopgaver og optagelsesprøver til først og fremmest KADKs arkitekt- og designskole. Som en del af kursusforløbet udfører du hjemmeopgaven til en af KADKs skoler. Det er ikke et krav at du skal søge ind, men det gør de fleste. Uanset om du gør det er opgaven en spændende udfordring, som vi bruger en måned på. Kurset strækker sig over hele foråret og udover hjemmeopgave og forberedelse til optagelsesprøve arbejder vi med stillede opgaver. De forskellige redskaber og færdigheder som modelbygning, tegning, konceptudvikling, collage m.m er bygget ind som en del af opgaveløsningen.

Efterår
På efterårsholdet møder du faget i et mere roligt tempo. Her er der bedre tid til at stille opgaver og give jer forskellige færdigheder med på vejen. Det er en god måde at finde ud af om arkitektur og design er noget du har lyst til at arbejde med fremover. En bonus for efterårseleverne er muligheden for at melde sig til fortsætterholdet det efterfølgende forår. Her er der udelukkende fokus på optagelsesforløb på et kursus der med aftenundervisning er tilpasset en travlere hverdag.

Vera, en højskole i byen.
Livet på Vera foregår hver dag fra kl. 9.00 til 15.00 og vi forventer du møder op. Du kan blive på skolen og arbejde til sent og få et stort udbytte af vores store lokale og det tætte samarbejde og gode kammeratskab, der naturligt opstår.

vera skole for kunst og design billedkunst

Undervisere:
Åsa Nyman
, Industriel designer, uddannet ved Danmarks Designskole og The Design Academy i Holland.

Mogens Ulderup, Arkitekt maa, uddannet ved Kunstakademiets Arkitektskole. Arbejder som freelance arkitekt og fotograf, underviser også på Sønderjyllands Kunstskole og Holbæk Kunsthøjskole.

Optag på videre uddannelser:
2019:
11 elever fra Arkitektur & design blev optaget på Arkitektskolen, KADK. To blev optaget på Arkitektskolen i Århus, og en på Danmarks designskole KADK. En startede på bygningskonstruktøruddannelsen på KEA.
2018: 
18 elever fra grundholdet og fortsætterholdet  kom ind på Arkitektskolen, KADK, 2 blev optaget på Arkitektstudiet i Århus. 2 kom ind på Danmarks Designskole, KADK og 2 kom ind på designskolen i Kolding. 1 elev startede på Rietveld Akademiet i Amsterdam og 1 kom ind på Medieskolen i Emdrup.Billeder fra hverdagen på holdet