Arkitektur & Design

På Arkitektur & design arbejder vi med formgivning af ting og bygninger som omgiver os i hverdagen, alt fra møbler, redskaber og værktøj, til huse, byinteriør og rumlige installationer. 

Det vigtigste du lærer, er at tænke kreativt: alt er muligt, og det er tilladt med skøre idéer og skæve vinkler. 

Kurset lægger vægt på processen frem imod det gode resultat: idégenerering, research, idéudvikling, skitsering og modeller, og til slut præsentation. Indimellem har vi korte workshops, og oplæg om design og arkitektur. 

Vi går ud i byen og ser på design og arkitektur, og vi tager på en uges studierejse til en by i Europa som er interessant både med arkitektur og design. I undervisningen veksler vi mellem at arbejde i hånden, på værksteder, på computer, og med ord og tanker. Vi har løbende fremlæggelser, kritik og diskussion af resultater og processer. 

Du kan bruge kurset som målrettet forberedelse til videre uddannelse, eller til at prøve din interesse for designarbejde og arkitektur af. Hvis du vil søge optagelse på Arkitektskolen, Danmarks Designskole, eller andre design- eller arkitektuddannelser, får du hjælp til det som en del af kurset.  

Mange af skolens elever bliver optaget på arkitektur og designuddannelser:
Ved optaget i 2017 blev 10 elever optaget på arkitektskolen KADK. 2 elever er optaget på Danmarks Designskole KADK, 1 er optaget på Glas og Keramiklinien på Bornholm og 2 er optaget på Designskolen i Kolding.
I 2016 kom 14 af 16 ansøgere ind på Arkitektuddannelserne i Århus og København. Af 12 ansøgere til Danmarks Designskole blev 7 optaget. Derudover kom  2 elever ind på Design Academy Eindhoven og 1 på Kunsthøgskolen i Oslo.
I 2015 kom 12 elever ind på arkitektskolen KADK, 1 kom ind på arkitektskolen i Trondhjem, 5 kom ind på Danmarks Designskole, 1 på Mediehøjskolen og 1 på KEA. 

Pris og tilmelding