Gå til hovedindhold
 

Ditte Gantriis

Ditte Gantriis.

Foredrag kl. 10.30-12.00
Ditte Gantriis f. 1980. Bor og arbejder i København.
Repræsenteret af Frutta Gallery, Rom og Glasgow. 

Har udstillet mest i udlandet herunder KIM Contemporary Art Center, SALTS, Hester Gallery NYC, været repræsenteret på messer som Frieze London, Frieze NYC, Artissima. Kan herhjemme ses i SMKs permanente samling med en række større skulpturer. 

"Mine værker tager gerne afsæt i det almengyldige og til tider klichéfyldte. Men med en tilgang der er lige dele kritisk, oprigtig og kærlighedsfuld, indeholder værkerne et bevidst modsætningsforhold imellem motivvalg, håndværk, idé og materialitet. Med denne indlejrede -og måske smertelige, ambivalens (det uudholdeligt banale, der til al skam, kun kan elskes), ønsker jeg at pege på nogle grundlæggende menneskelige egenskaber og vilkår. -kærlighed, begær, længsel, relationer, åndelighed. 

Min billedkunstneriske praksis er skulpturelt funderet, ofte med et afsæt i det todimensionelle - billedet. I mit arbejde ønsker jeg at blotlægge de betydninger og værdier der -implicit som eksplicit, eksisterer i de objekter, materialer og miljøer vi omgiver os med i dag. Jeg arbejder med en række forskellige medier og produktionsformer, - gerne i større omfattende installationer, der kombinerer forarbejdede og fundne objekter, designelementer, maleri, print m.m. Ofte gør jeg brug af performative indslag, der på mere eller mindre subtil vis søger at aktivere udstillingen, og antyde flere læsninger end de første umiddelbare.”

Maksimum antal tilhørere 36

Kunstnerens hjemmeside