Gå til hovedindhold

Billedkunst A

Kurset er struktureret omkring optagelser til akademierne i Danmark og udlandet samt større eller mindre udstillinger på skolen og i skolens galleri, Projektrum Vera. Vi organiserer ugentligt individuelle vejledninger i forhold til ansøgningerne og dit arbejde generelt, og vi diskuterer din kunst ved gruppegennemgange og feedback-sessions med hele holdet. I løbet af kurset inviterer vi desuden forskellige gæstelærere til at give kritik på atelierbesøg på værkstedet.

Du får vejledning i at opsætte din portfolio og sætte ord og tekst på dine værker. Vi introducerer kort til metoder og medier som afstøbning, træarbejde og photoshop og vi giver gerne en hånd med den tekniske og praktiske udførelse af værkerne. I øvrigt foregår den metodemæssige vejledning på individuel basis ud fra de behov, der opstår i arbejdet på værkstedet.

Fra den afsluttende udstilling, forår 2019
Fra den afsluttende udstilling, forår 2019

Vi ser kunst som noget, der foregår i mødet mellem kunstner, værk og beskuer, og et gennemgående tema for diskussionerne er derfor, hvordan din kunst skal præsenteres og installeres i en udstillingssammenhæng, og hvordan beskueren skal møde dit værk.

For at sætte det hele i perspektiv holder vi de fleste uger oplæg om kunsthistoriske emner eller nutidskunst eller tager på udstillingsture i København og omegn.

Billedkunst A foran Projektrum Vera, forår 2019
Billedkunst A foran Projektrum Vera, forår 2019

Undervisere:
Sören Hüttel
, Billedkunstner, Uddannet i 2003 fra Det Fynske Kunstakademi og 2005 fra Glasgow School of Art. Har en omfattende udstillingspraksis og driver desuden udstillingsstedet Koldinggade 12. Kurator på skulpturbiennalen Interdimensionale på Gammelgård i Herlev. Mere om Sørens arbejde her.
Ide Riis-Hansen, Billedkunstlærer, P.D. Billedkunst, Danmarks Pædagogiske Universitet. 

VERA skole for kunst & design  •  Struenseegade 9, 1. th.  •  2200 København N  •  Tlf. (+45) 35 39 20 09  •      •  adm@veraskole.dk

VERA skole for kunst & designStruenseegade 9, 1. th.2200 København NTlf. (+45) 35 39 20 09

    •  adm@veraskole.dk