Gå til hovedindhold
 

Fotografi

Fotoundervisningen på Vera tager udgangspunkt i fotografi som billedkunst. I samtidskunsten bruges fotografiet i et udvidet felt, og det kan i dag både være billeder på papir, projektioner, video, installationer eller skulpturelle objekter. På Fotolinjen eksperimenterer du med det fotografiske udtryk med henblik på at udvikle et selvstændigt billedkunstnerisk sprog. Du bliver introduceret til nutidige genrer som konceptuel fotografi og iscenesat fotografi, men kommer også til at arbejde med udgangspunkt i mere klassiske genrer som portræt og landskabsfotografi.

Læs mere om linjen herunder:

Undervisningen

Undervisningen på VERA foregår man-fre fra 9-15. Du får individuel feedback og vejledning af de to faste lærere, der begge er uddannede billedkunstnere med fotografiet som speciale. Vi har selvfølgelig også gruppegennemgange og fælles diskussioner om værkerne. Du får mange muligheder for at vise dine værker til et større publikum. I juni deltager forårsholdet ofte i Copenhagen Photo Festival, en stor festival for internationalt samtidsfotografi. Fotoholdene udstiller på skolens to fælles udstillinger, og skolens udstillingsrum 'projektrum VERA' på Åboulevarden, bliver brugt til hold-, gruppe- eller soloudstillinger. Hvert hold rejser på studietur (link) til en europæisk storby, hvor hvor vi dels ser på kunst og dels arbejder med et fotoprojekt.

Teknisk

Den tekniske del inkluderer analogt og digitalt fotografi, og er organiseret som en række praktiske workshops, der tager afsæt i emner som kamerafunktioner, mørkekammerteknik, studielys og naturligt lys, digital redigering og manipulation i Photoshop. Vi arbejder med billedredigering i Adobe Photoshop, men vi har også - som et af de få steder i København - et veludstyret mørkekammer. Det er muligt at kombinere analogt fotografi med digital billedbearbejdning, da vi råder over en professionel negativscanner.  Vi har en fotoprinter der kan printe op til A2-størrelse, større prints får vi lavet ude i byen til en fordelagtig pris på Værksted for Fotografi. Du skal have dit eget kamera, digitalt eller analogt, og formatet kan være alt fra 35 mm til mellemformat 6x6 eller 6x7.

Teoretisk

Den teoretiske del af kurset er baseret på emner som komposition, kunstteori og kunsthistorie samt introduktion til specifikke billedkunstnere og fotografer.

Hvor leder det hen?

Du kan bruge Fotografi til at forberede dig til optagelse på kunstakademier og fotoskoler i Danmark og udlandet.  Du får vejledning i at sammensætte din ansøgning eller portefolio, og deadlines for de forskellige akademiansøgninger i foråret er integreret i undervisningsplanen. Du er også velkommen, hvis du søger ind på andre fotouddannelser i Danmark eller udlandet. Vi forventer af dig, at du interesserer dig for billedkunst, brænder for at fotografere, er videbegærlig og interesseret, og har en god portion arbejdsdisciplin.

Undervisere

Linjen har to faste undervisere samt en alsidig række af gæstelærere. Fælles for alle er at de arbejder aktivt med fotografi som medie. Det mener vi er vigtigt for at du får et alsidigt indblik i, hvordan en fremtid som professionel kan se ud. De to faste undervisere er: 

Luis Paredes, Billedkunstner, uddannet fra Instituto Cultural Cabañas, Guadalajara, Mexico. Luis's værker har været udstillet på museer og gallerier i Danmark og udlandet samt på internationale kunstbiennaler. Han er repræsenteret i samlinger i Latinamerika, USA og Europa, og han har undervist i kunst og fotografi siden 1991.

Myne Søe-Pedersen, Billedkunstner, uddannet fra Gerrit Rietveld Akademie, Amsterdam, og Cooper Union School of Art, New York. Myne arbejder med eksperimenterende fotografi og hendes arbejde er en udforskning af sammenhængen mellem tid, rum og perception, -hvor hun til stadighed inspireres af fotografiens historie og fototeknikker. Myne har udstillet utallige steder i ind- og udland gennem mere end 20 år.

Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto