Gå til hovedindhold
 

Arkitektur & Design

På Arkitektur & Designlinjen møder du en flok ligesindede, der også brænder for formgivning og rumlige forløb, - for processen og resultatet. Det er et grundkursus, hvor det eneste vi forventer, er nysgerrighed og engagement. Opgaverne spænder bredt i skala og kan være både konkrete og abstrakte. Du kan bruge kurset som målrettet forberedelse til videre uddannelse, eller til at afprøve din interesse for faget. At forberede sig til optagelsesforløbene på arkitekt- og designskolerne betyder hos os at erhverve sig nogle praktiske færdigheder til dette. Det betyder også at du, igennem samtalen, får lov til at reflektere over dit eget forhold til rum, og det at skabe. Ved at være tilstede på 'tegnestuen' omgivet af virkelystne medkursister skærpes dit personlige udtryk. Forberedelse til arkitektskolen i København og Århus og designskolen i København og Kolding sker helt af sig selv i løbet af kurset - gennem din personlige udvikling og fordybelse i fagene. Når kurset er slut vil du opleve, at du er blevet i stand til at håndtere komplekse opgaver i formgivning og koncpet. 

Læs mere om linjen herunder:

Undervisningen

Undervisningen på VERA foregår man-fre fra 9-15. Forårsholdet på A&D er altid præget af travlhed og spænding rundt omkring hjemmeopgaver og optagelsesprøver til først og fremmest Det Kongelige Akademis arkitekt- og designskole. Som en del af kursusforløbet udfører du enten hjemmeopgaven til Kunstakademiets Designskole eller vores forberedelse til Kunstakademiets digitale arkitekturprøve. Det er ikke et krav at du vil søge ind, men det gør de fleste. Vi vejleder også omkring portfolio og prøver til Århus Arkitektskole og Designskolen Kolding. Udover hjemmeopgave og forberedelse til optagelsesprøver, arbejder vi også med andre stillede opgaver. 

På efterårsholdet møder du faget i et mere roligt tempo. Her er der bedre tid til at stille opgaver og give dig forskellige færdigheder med på vejen. Det er en god måde at finde ud af om arkitektur og design er noget du har lyst til at arbejde videre med fremover. Både forår og efterår er der også croquistegning, arkitektur- og designoplæg, udstillingsbesøg samt studietur.

Teknisk

Værktøjerne vi benytter er analoge: Vi tegner i hånden, og skitsen og modellen er hele grundlaget for alle vores opgaver. Dette flettes sammen med digitale workshops i Adobe Illustrator og Photoshop som en del af nogle af opgaverne. De forskellige redskaber og færdigheder som modelbygning, tegning, konceptudvikling, collage m.m. er bygget ind som en del af opgaveløsningen.
 

Teoretisk

Kurset lægger stor vægt på processen: Idégenerering, research og idéudvikling. Mellemgennemgang, konkretisering og præsentationer er trin vi altid følger, idet de gør dig i stand til at håndtere kreative udfordringer, store som små. Formidling udgør vores fælles platform - kommunikationen af dit projekt er en essentiel del af faget. Derfor bruger vi god tid på fremlæggelser, kritik og diskussion af resultater og processer. 

Hvor leder det hen?

Forløbet er forberedende for dig, som har en drøm om at søge ind på skoler som Det Kongelige Akademi, Designskolen Kolding, KEA, Gerrit Rietveld Academie, etc. Men det kan også være et udgangspunkt for at du kan kaste dig ud i egne projekter eller bare få en fornemmelse af om du vil arbejde med arkitektur eller design bagefter.

Undervisere

Linjen har to faste undervisere samt en alsidig række af gæstelærere.

AD AD AD AD AD AD AD AD AD AD AD AD