Arkitektur & Design

10 år!
Arkitektur & design som linie på Vera kan i 2018 fejre 10 års jubilæum! Det er et kursus hvor du som deltager møder en flok ligesindede, der også brænder for formgiving og rumlige forløb - for processen og resultatet.  Det er et grundkursus hvor det eneste vi forventer er nysgerrighed og engagement. Opgaverne spænder bredt i skala og kan være både konkrete og abstrakte. Du kan bruge kurset som målrettet forberedelse til videre uddannelse, eller til at afprøve din interesse for faget.

Hvad handler det om?
Kurset lægger stor vægt på processen: idégenerering, research, idéudvikling, mellemgennemgang, konkretisering og præsentation er trin vi altid følger, idet de gør dig i stand til at håndtere kreative udfordinger, store som små.

Værktøjerne vi benytter er analoge: Vi tegner i hånden, og skitsen og modellen er hele grundlaget for alle vores opgaver. Dette flettes sammen med digitale workshops i Adobe Illustrator og Photoshop som en del af nogle af opgaverne. Formidling udgør vores fælles platform - kommunikationen af dit projekt er en essentiel del af faget. Derfor bruger vi god tid på fremlæggelser, kritik og diskussion af resultater og processer.

Udover opgaveforløbene, som varierer i længde, omfatter forløbet også bl.a croquistegning, arkitektur- og designoplæg, udstillingsbesøg samt studietur. Studieturen går fx. gået til Venedig, Amsterdam, London, Glasgow og Stockholm. I foråret 2018 tager vi til Milano, hvor vi besøger møbelmessen.

vera kunstskole københavn

Forår
Forårsholdet på A&D er altid præget af travlhed og spænding rundt omkring hjemmeopgaver og optagelsesprøver til først og fremmest KADKs arkitekt- og designskole. Som en del af kursusforløbet udfører du hjemmeopgaven til en af KADKs skoler. Det er ikke et krav at du skal søge ind, men det gør de fleste. Uanset om du gør det er opgaven en spændende udfordring, som vi bruger en måned på. Kurset strækker sig over hele foråret og udover hjemmeopgave og forberedelse til optagelsesprøve arbejder vi med stillede opgaver. De forskellige redskaber og færdigheder som modelbygning, tegning, konceptudvikling, collage m.m er bygget ind som en del af opgaveløsningen.

Efterår
På efterårsholdet møder du faget i et mere roligt tempo. Her er der bedre tid til at stille opgaver og give jer forskellige færdigheder med på vejen. Det er en god måde at finde ud af om arkitektur og design er noget du har lyst til at arbejde med fremover. En bonus for efterårseleverne er muligheden for at melde sig til fortsætterholdet det efterfølgende forår. Her er der udelukkende fokus på optagelsesforløb på et kursus der med aftenundervisning er tilpasset en travlere hverdag.

vera skole for kunst og design

Vera, en højskole i byen.
Livet på Vera foregår hver dag fra kl. 9.00 til 15.00 og vi forventer du møder op. Du kan blive på skolen og arbejde til sent og få et stort udbytte af vores store lokale og det tætte samarbejde og gode kammeratskab, der naturligt opstår.

Optag på videre uddannelser
Ved optaget i 2017 blev 10 elever optaget på arkitektskolen KADK. 2 elever er optaget på Danmarks Designskole KADK, 1 er optaget på Glas og Keramiklinien på Bornholm og 2 er optaget på Designskolen i Kolding.

I 2016 kom 14 af 16 ansøgere ind på Arkitektuddannelserne i Århus og København. Af 12 ansøgere til Danmarks Designskole blev 7 optaget. Derudover kom  2 elever ind på Design Academy Eindhoven og 1 på Kunsthøgskolen i Oslo.

I 2015 kom 12 elever ind på arkitektskolen KADK, 1 kom ind på arkitektskolen i Trondhjem, 5 kom ind på Danmarks Designskole, 1 på Mediehøjskolen og 1 på KEA.