Billedkunst A & B

Akademiforberedende
De to billedkunstlinjer henvender sig til dig, der har planer om at søge optagelse på et kunstakademi, tage en uddannelse i kunsthistorie, eller noget lignende hvor arbejdet med nutidig billedkunst er i fokus.

Hvad kræves der?
Det vigtigste er at du interesserer dig for nutidig billedkunst, og har lyst til at diskutere billedkunst og dit eget arbejde. På Billedkunst A behøver du ikke at have forudgående billedkunstnerisk erfaring. Billedkunst B er et fortsætterhold, og her kræves det at du allerede har gået på et billedkunstnerisk kursus, eller at du i længere tid har haft en selvstændig kunstnerisk praksis. Læs mere her: Billedkunst A  /  Billedkunst B.

vera skole for kunst og designPerformance, Morten Underbjerg, afslutningsudstilling 2017

Kombinationer
Du kan tage et enkelt kursusforløb, men hvis du har mulighed for det, anbefaler vi at du tager to semestre i træk, med start på Billedkunst A og fortsættelse på Billedkunst B. Det er også muligt at starte på Billedkunst B og fortsætte på holdet det følgende semester. Kurserne varer et semester på 18 - 20 uger. 

Studierejser
Vi tager til storbyer i Europa, hvor der er mulighed for at se samtidskunst. Vi rejser til kunstfestivaler og biennaler som fx i Venedig, Kassel, Istanbul, Glasgow eller Liverpool. De sæsoner, hvor der ikke er en aktuel biennale, tager vi til byer med et aktivt kunstmiljø, og gode udstillinger. Det kan fx være Madrid, London, Wien eller Berlin.  

Billedkunstholdene på Venedigbiennalen 2017

Udstillinger
Holdene laver udstillinger i skolens galleri, projektrum VERA, på Åboulevarden 9C. Desuden holder vi en åbent-hus-udstilling midtvejs i forløbet, og kurset afsluttes med en stor udstilling sammen med skolens andre linjer. Se billeder fra forårets elevudstillinger her

Optagelsessamtale
Når du har tilmeldt dig, vil vi gerne have en samtale med dig, så vi gensidigt kan afklare om kurset er det rigtige for dig.  Ring eller skriv til skolen og aftal en tid. Hvis du ikke har mulighed for at komme fysisk, kan vi evt. i stedet have en dialog om optagelse via mail eller telefon. Tilmeldingen er først endeligt gældende efter samtalen og indbetaling af depositum.

NB: Vores billedkunstlinjer egner sig ikke som forberedelse til optagelse på arkitekt- eller designskoler, her skal du vælge Veras arkitektur- og designlinjer.

Gæstelærere og eksterne kuratorer:
Pernille Kapper WilliamsKristoffer ØrumFerdinand Ahm KraghAnne Skole OvergårdChristian VindMarie Kjølbæk IversenYvette BrackmanJ&KJesper CarlsenAndreas SchulenburgRasmus LutkenRasmus DanøJacob BorgesMarie DufresneMajken BentTorben RibeLars Worm, Heidi Hove, Sonja Lillebæk Christensen