Gå til hovedindhold
 

Beklædningsdesign

Holdet er en introduktion til en hel verden af beklædning, og de teknikker og materialer der knytter sig til mode. Vi kommer igennem både idéudvikling, kreativ metode og kreative værktøjer, som feks skitserings- og visualiseringsteknikker. Du introduceres til tilskæring og mønsterudvikling, og vi snakker form på kroppen, farver, komposition, stilhistorie og bæredygtighed. Du får vejledning, og du lærer at konceptualisere, producere formidle og udstille dine arbejder.

Læs mere om linjen herunder:

Undervisningen

Undervisningen på VERA foregår man-fre 9-15. Undervisning og selvstændigt arbejde foregår på linjens store lyse atelier. Designprocessen er omdrejningspunktet for undervisningen. Gennem forskellige projekter lærer du processens faser: Inspiration og idéudvikling, udarbejdning af moodboards, eksperimenter med materialer, teknikker, farve og form samt kollektionsopbygning og tilskæring/opsyning. Vi tager på studietur til en storby i Europa, hvor der er mulighed for at se på mode og beklædning, oftest går turen til Paris.

Teoretisk

Den teoretiske undervisning indeholder mode/stilhistorie, kultur, æstetik, funktion, trendanalyse og materialelære. Vi lægger op til diskussioner med kritisk fokus på emner som bæredygtighed, designproduktion og internationalisering.

Teknisk

Vi underviser i Adobe Illustrator, modetegning/illustration, croquis, mixed-media-teknikker, syteknik og tilskæring.

Hvor leder det hen?

Kurset forbereder og afklarer dig til optagelse på de videregående uddannelser indenfor beklædningsdesign. Vi har mange kursister, der bliver optaget på designskolerne i København og Kolding, på designteknologuddannelserne, tekstilformidleruddannelsen og designskoler i udlandet. Og vi får hvert år besøg af tidligere VERA-elever der fortæller om hvordan det var at komme ind på deres drømmeuddannelse. I forårssæsonen er de forskellige optagelsesprøver integreret i undervisningsplanen. Deltagere på efterårsholdet har mulighed for at deltage i et vejledningsforløb omkring optagelse i det følgende forår.

Undervisere

Linjen har to faste undervisere samt en alsidig række af gæstelærere.

Efterår 2017 Efterår 2017 Efterår 2017 Efterår 2017 Beklædningsdesign Beklædningsdesign Beklædningsdesign Beklædningsdesign Beklædningsdesign Beklædningsdesign