Gå til hovedindhold
 

Billedkunst A

Holdet er en introduktion til etableringen af en kunstnerisk praksis. Vi ser kunst som noget, der foregår i mødet mellem kunstner, værk og beskuer. Et gennemgående tema for diskussionerne er derfor, hvordan din kunst skal præsenteres og installeres i en udstillingssammenhæng, og hvordan beskueren skal møde dit værk.

Læs mere om linjen herunder:

Undervisningen

Undervisningen på VERA foregår man-fre fra 9-15. Du vil blive tildelt din egen atelierplads i vores lyse lokaler, hvor alle fra holdet arbejder side om side. Kurset er struktureret omkring optagelser til akademierne i Danmark og udlandet samt større eller mindre udstillinger på skolen og i skolens galleri; Projektrum Vera. Vi organiserer ugentligt individuelle vejledninger i forhold til ansøgningerne og dit arbejde generelt, og vi diskuterer din kunst ved gruppegennemgange og feedback-sessions med hele holdet. I løbet af kurset inviterer vi desuden forskellige gæstelærere til at give kritik på atelierbesøg på værkstedet. Og vi tager på studietur til en storby i Europa, hvor der er mulighed for at se samtidskunst.

Teknisk

Du får vejledning i at opsætte din portfolio og sætte ord og tekst på dine værker. Vi introducerer kort til metoder og medier som afstøbning, træarbejde og photoshop, og vi giver gerne en hånd med den tekniske og praktiske udførelse af værkerne. I øvrigt foregår den metodemæssige vejledning på individuel basis ud fra de behov, der opstår i dit arbejde på værkstedet.

Teoretisk

For at sætte det hele i perspektiv holder vi de fleste uger oplæg om kunsthistoriske emner eller nutidskunst eller tager på udstillingsture i København og omegn.

Hvor leder det hen?

Du kan gå her imens du søger ind, eller imens du forbereder dig til at søge ind på et kunstakademi. Men det kan også være en mulighed for at undersøge om du i fremtiden vil arbejde med billedkunst. Ønsker du at udvikle din kunstneriske praksis videre anbefaler vi at fortsætte det følgende semester på linjen Billedkunst B.

Undervisere

Linjen har to faste undervisere som begge er udøvende billedkunstnere, samt en alsidig række af gæstelærere.