Billedkunst A

Kurset er akademiforberedende. Undervisningen er atelierbaseret og bygger på dit selvstændige arbejde med dine kunstprojekter. Du kan arbejde med alle former for kunst. 

Undervisningen er struktureret omkring større eller mindre udstillinger på skolen og i skolens galleri, Projektrum Vera. I forårssemesteret integrerer undervisningsplanen de forskellige deadlines for ansøgninger til kunstakademierne, hvor vi tilrettelægger individuel vejledning i forhold til ansøgningerne.


Fra den afsluttende udstilling, forår 2019

Vi lægger i det hele taget vægt på at give dig feed back på dit arbejde, både i form af individuelle samtaler og gruppesessions, hvor et enkelt værk diskuteres igennem i en mindre gruppe. I forbindelse med udstillingerne har vi fælles gennemgange, hvor hele holdet præsenteres for den enkeltes arbejde.  Vi introducerer kort til metoder og medier som maleri, afstøbning, træarbejde og photoshop, men i øvrigt foregår den metodemæssige vejledning efter behov på individuel basis. 

For at sætte dig i stand til at perspektivere og kontekstualisere dit eget arbejde, holder vi i de fleste uger oplæg om kunsthistoriske emner eller nutidskunst. Vi tager på mange udstillingsture og diskuterer dem efterfølgende på skolen. Studieturene går til internationale kunstfestivaller og biennaler eller til byer med store udstillinger af samtidskunst.
 
Billekunst A foran Projektrum Vera, forår 2019

Udpluk fra evalueringer:

-Jeg har haft mulighed for at kaste mig ud i alle mulige måder at arbejde på, og på den baggrund kan man sige, at jeg har udviklet min horisont for materialer og kunstgenrer. Jeg har fået masser af feed-back, som har været guld værd, og som er med til at motivere til endnu mere arbejde.

- Det var både nyt og spændende at få så meget feed-back på sine værker på den måde, som det bliver gjort på Vera. Også ret inspirerende at lære at læse nye ting ind i sine egne ting, når man ønskede det.

- Kurset levede i høj grad op til mine forventninger. Det gælder altså når det kommer til at have et sted, hvor man kan arbejde, at forårskurset var så ansøgningsorienteret, at udvide sit netværk og få vejledning. 

-Jeg er faktisk overrasket over, hvor meget jeg har udviklet mig. Jeg er glad for at jeg endelig har fundet en vej, som jeg er vild med. 

-Jeg er begyndt at arbejde med nye medier og er blevet bedre til at se mine værker fra flere forskellige vinkler, så der er kommet mere mening med de ting jeg laver, hvilket er rigtig godt.

-Kurset var præcis så frit, som jeg troede det ville være. Jeg synes at I tidligt på kurset introducerede mig til en ny måde at tænke på kunst. En dybere måde. Jeg er nu mere bevidst om de beslutninger,  jeg tager i den skabende proces.

-For mig har det været fedt med mulighed for masser af individuelt arbejde. Samtidig med at der altid har været mulighed for rådgivning. Jeg er blevet mere bevidst om mine styrker, og om hvordan min kunst ses af andre.

-Det har virkelig været fedt at se en masse kunst, og at lære at snakke om det, hvilket jeg egentlig ikke har prøvet så meget før.


Undervisere:
Sören Hüttel
, Billedkunstner, Uddannet i 2003 fra Det Fynske Kunstakademi og 2005 fra Glasgow School of Art. Har en omfattende udstillingspraksis og driver desuden udstillingsstedet Koldinggade 12. Kurator på skulpturbiennalen Interdimensionale på Gammelgård i Herlev. Mere om Sørens arbejde her.

Ide Riis-Hansen, Billedkunstlærer, P.D. Billedkunst, Danmarks Pædagogiske Universitet.